Sila tinggalkan Link anda di bawah ini... Tq.
Kerjasama anda amatlah di hargai

Tuesday, March 1, 2011

Miss My Blog..♥


Hallo..
Everybody..
SOryy Baru hari ini update blog yg lama tidak update ini.. mklum la 
busy skg kn..

Btw kali ini hendak berkongsi ttg 
perkembangan kami..:) 

Fuhhhhhhhh! sungguh tidak di sangka
perjalanan kami sebagai FOTOGRAFI ini,,
baru-baru ni kami telaH dijemput dan dipelawa 
untuk Join Street PHOTOGRAPHY di BEAUFORT
oleh Jebat.Net.. masa itu kami seperti dalam mimpi kerana 
sebelum ini hanya kenal2 dlm FB tpi setelah plan punya plan akhirnya
kami berjumpa juga..:) terutama yg kami maw jumpa iaitu Jebat Legacy 
iaitu Owner Jebat.Net..

Banyak ilmu telah di kongsi bersama..
kenangan Manis terjalin..:)
Dan sekarang kami dah Jadi AHLI Jebat.Net..
Itulah cerita kami kali ini..:) 




Friday, January 7, 2011


Hye guys..;D
okey kali ini kami mahu kongsikan pic yg kami snap
berkonsepkan candid..hehe.. semua org tahu kan pa itu
candid.. so lihat pic kami ne erk..:D








♥ Photo║Excellence♥

Thursday, January 6, 2011


Hello all of us..:D
Okey hari ini kami akan lihatkan anda gambar model kami yang pertama..
Hari lalu kami pamerkan model yang ke-2..
sengaja buat mcm tu..hehehe..suapaya anda akan tertunggu dan ingin melihatnya..

Di bawah ini la hasil gambar yang kami snap..harap dpt kritikan yg 
pedas,dan dpt meningkatkan produktivti gambar kami akan datang..:D




















mcm mana pandangan anda..:D kami masi lagi beljar snap model..
 ini lah hasil pic kami.. hari len kami akan upload lagi gmbr terbaru erk..:D

_Photo Excellence_

Tuesday, January 4, 2011



aSSalamualaikum..;D
hye kwn2,,maaf sejak akhir ini saya kurang update blog ne
atas faktor saya sibuk sekolah..maklum la maw spm neh..:D
sesibuk mana pun saya akn upload juga gmbr yg kami snap2..:)

harap kamu semua suka..:D






















Model ke-2 kmi..
yang pertama nanti kami akan upload lagi erk..:)

Wednesday, December 22, 2010



Step bagaimana hendak Install Adobe Photoshop Version 8.0(HACK)
1.kLik icon setup, tunggu 3saat paparan Instal wizard dalam proses..

2.kemudian keluar paparan SETUP adobe photoshop..

                        Seterusnya klik button next tersebut..            

3.Klik Button Next dalam 2kali.. hingga anda sampai ke paparan “Software License Agreement”..



4.Seterusnya isi kan nama anda pada paparan Customer Infomortion.. 

Pastikan anda isi semua tempat kosong..
Pada label “Product is Registered to”, pastikan anda memilih
An Individual..
Pada Titile Solutin,First name,Last name, dan Company anda boleh meletakkan
Apa saja ayat..
Yang penting pada Serial Number. Pastikan anda isi
“0000 0000 0000 0000”
Jangan isi no. lain selain ini.. kemudian tekan next.

4.Kemudian paparan berubah kepada “Registration Informotion” 

Klik “Yes” pada Paparan tersebut..         

5.kemudian pilih file destination. Sebaiknya di local disk c.. dan sebaiknya tidak perlu tukar sama sekali
File destinationnya..
Selepas itu klik butang next dalam 3 kali hingga anda berada dalam proses install.. 



Tunggu hingga habis installnya..

6.kemudian, setelah siap instal.. terpapar lagi paparan “Adobe Activition”..
Pastikan anda Klik “cancel”.. pada paparan tersebut..

                                   
                        
7.selepas anda tekan butang cancel tersebut.. akan terpapar paparan seperti rajah di bawah..


Anda pastikan tekan butang “yes” ..

8.dan Klik Finish..
9.setelah selesai anda setup adobe photoshop.. anda perlu copy “crack”. Folder sperti rajah di bawah.

                              
10.buka folder crack tersebut dan copy “AdobeLM.dll” dan “Tw10122.dat”. copy
Kedua-duanya sekali.

11.kemudian, pergi ke My Computer>Local disk:C >Program files.. Cari folder “Adobe”.
Kemudian paste.



PERHATIAN::
~Jika anda menggunakan Windows Xp, bila anda paste, pastikan anda Klik “Yes to all”
~Jika anda Menggunakan Windows 7, bila anda paste, pastikan anda klik “Copy and Replace”..

Selamat mencuba..:)

_Photo Excellence_



Tuesday, December 21, 2010


Hallo guys.. asalamualaikum..
Okey hari ini nk kata tentang tomorow..
kenapa dengan esok?.
hehe..esok  kami akan outing di area tempat kami..hohoho
kami kira nk buta mode "Indie Dress"
kalau dapat lah.. itu la yang kami nanti kan.. 
Model Prempuan..:) hope
kami dapt Photo yang menarik..
nantikan photo kami..:)

_photo excellence_

Sunday, December 19, 2010

Adakah anda Faham Tentang "White Balance"


Assalamualaikum dan selamat malam..
Okay kali neh kami ingin selongkar apakah itu white balance?
adakah ia penting dalam menghasilkan photo yang cantik?
Jawapannya..
Ya! ianya penting untuk kita mengenali white balance supaya dapat menghasilkan 
photo yang cantik dan tidak cacat..pendek kata gambar anda tidak terlampau gelap dan tidak
juga terlampau terang..

Okey, mari kita selongkar apakah itu white balance..


White Balance adalah aspek penting dalam dunia photography dan boleh mempengaruhi
dalam penghasilan photo yg cantik...

agar dapat menjelaskan lagi apakah itu white balance. cuba anda lihat gambar di bawah::




ketiga-tiga gambar diatas adalah sama, bahkan hasilnya adalah dari satu gambar..saya hanya mengubah
white balance supaya anda tahu peranan white balance..anda perhatikan gambar diatas,
ketiga-tiganya mempunyai warna yang berbeza..
Gambar A nampak seperti sangat kebiruan, gambar B pula cahayanya normal, dan gambar C
nampak seperti terlalu kekuningan..

Jadi, mengapa kita perlu untuk mengetahuinya adalah kerana kita yang memotretkan gambar dalam
keadaan cahaya yang berubah-ubah.Mata kita adalah super canggih dari lens kamera.. kenapa saya mengatakan 
begitu kerana mata mampu menyimbangkan terhadapa perubahan warna. Kertas di mana pun, mata kita
akan nampak putih sahaja.Namun kamera tidaklah secanggih mata kita ini.. Kertas yang putih
belum tentu nampak putih dalam keadaan cahayanya yang berbeza.

Jadi tujuan white balance adalah berfungsi untuk mengenali temperature sumber cahaya
yang ada.

berharap dengan perkongsian ini anda akan lebih arif tentang pencahayaan..;)
selamat mencuba..